Hardenbroeks-amber.dk

Træning og stimulering

En Kooikerhondje er en aktiv hund, som gerne vil arbejde. Den skal stimuleres og bruge sit hoved hver eneste dag. Lange gå-, løbe- eller cykelture er mindre vigtige i den henseende.

Grundlæggende om opdragelse og træning af alle hunde gælder, at for at få hvalpen indsluset i familien så gnidningsfrit som muligt, så skal man forstå den helt grundlæggende pointe i al hundetræning:

  • Ønsket adfærd skal belønnes
  • Uønsket adfærd skal ignoreres!

Det lyder enkelt, men for mange er det i virkeligheden svært, fordi man er mere tilbøjelig til at skælde ud, når hvalpen gør noget, man ikke ønsker af den.

Kooikeren har ikke brug for en hård opdragelse, men behøver en kærlig og konsekvent opdragelse og en beslutsom ejer, der forstår at sætte grænser for hunden således, at den ikke er i tvivl om, hvad ejeren mener.

Min anbefaling er, at hvalpekøbere deltager på hvalpe-træning fra hvalpen er 10 – 12 uger. Også selvom man har/har haft hund før. Her oplever hvalpen andre mennesker og hunde, og sammen lærer I de mest elementære øvelser, som I har gavn af sammen i fremtiden.  Læs mere om hvad hvalpetræning betyder for dig og hunden på Dansk Kennel Klub hjemmeside – søg på ’Hvalpetræning’.

Kooikeren egner sig til rally, lydighed, agility, nose work og spor. Hos os arbejder vi fx med nose work. Det er et eksempel på en aktivitet, som kun kræver lidt plads, kan ske på alle tider, inde såvel som ude, og så er det en aktivitet, som ikke behøver at tage mere end 10-15 min.

Dansk Civil Hundeførerforening og Dansk Kennel Klub har træningstilbud over hele landet.

Få en god start med hvalpen og læs Dansk Kennel Klubs ’10 tip til en god start med hvalpen’ og se de fine små film om ’Hundesprog’.  

’Den første tid med hvalpen’ i Pasningsvejledning for apporterende jagthunde er god at læse igennem i god tid inden I får den lille nye hvalp med hjem.