Hardenbroeks-amber.dk

Hvem er vi?

Vi er en familie på fire, to voksne og to halvvoksne hjemmeboende drenge. Vi fik vores første Kooikerhondje i september 2019. Og som det sker for mange familier, er vi også blevet ’bidt af racen’.

I første omgang var ambitionen at have en skøn, intelligent, lærenem og ikke alt for stor hund, som vi alle kan håndtere. Både vores yngste søn Lasse og jeg ville arbejde med træning hhv. Agility og Rally.

Da Puk var fyldt et år, deltog vi i Dansk Kooiker Clubs Pokaludstilling med udmærket resultat. Flere udstillinger kom til og i februar 2022 blev Puk Dansk Champion.

Opdræt og avl kom på tale, og her er vi nu med en masse gode oplevelser med første kuld hvalpe. Rejsen har været en stor fest – og vi glæder os meget over at bidrage til racens udvikling og sundhed i Danmark og i Europa.

I alle fire år har vi været besøgsfamilie for Dansk Kooiker Club, hvor vi har taget imod mange besøg fra familier, der ligesom os selv, gerne ville se og opleve en kooiker inden eventuelt køb. I august 2022 er jeg indtrådt i bestyrelsen i Dansk Kooiker Club. Det er en meget aktiv klub med snart 200 medlemmer. Klubben forestår vigtige funktioner ift. racens udvikling i Danmark og arbejder for at styrke fællesskabet mellem klubbens medlemmer gennem aktiviteter, gåture og udstillinger hele året. Virkelig givende og sjovt!

Kurser og uddannelse

  • Opdrætter uddannelse fra Dansk Kennel Klub 2022
  • Genetics of the Nederlandse Kooikerhondje Peter Leegwater, Expertise Centre Genetics Faculty of Veterinary Medicine Utrecht University, The Netherlands. Okt. 2021, i regi af Dansk Kooiker Club
  • Seminar om opdræt Kathrine Kirchhoff, dyrlæge ved Dyrlægegruppen Dania afd. Reproduktion, marts 2022, i regi af Dansk Kooiker Club
  • Population overview Denmark compared to the Netherlands & Breeding tools, Carla Snels fra den Hollandske Kooiker Club VDNK, maj 2022 I regi af Dansk Kooiker Club
Previous slide
Next slide